Nu när allt är grönt

Följ inte strömmen, trampa upp din egen stig
Du styr ditt eget liv, du formar din framtid
du är kompositören i din egen melodi
samhälls lobotomerad är något jag aldrig kommer bli
Stå upp för dig själv, slå dig fri
Följ inte strömmen, trampa upp din egen stig
Du styr ditt eget liv, du formar din framtid
Du är kompositören i din egen melodi
Samhällslobotomerad är något jag aldrig kommer bli
Stå upp för dig själv och slå dig fri
/Erik H.

Tröttheten blåser in över mitt liv, sjukt. Men ska snart ta bussen mot min käreste, att man inte kan bo i samma stad. Har varit och fikat med familjen denna kväll, mycket mysigt. Har även skapat magi med simba, skrev nästan klart en låt. En del av den ser ni här ovan faktiskt. På tal om allt: JAG FÅR LOV IMORGON
O

Sometimes your words just hyptnotize me

Livet svänger utan att du vet vad som händer
Kliven som måste tas i mängder känns inte lätt
Så när dagen är slut står du åter på ruta ett.

/Erik H.
Försov mig! trots att jag börjar halv 12, jaja, missar inte så värst mycket ändå! Jag ser framemot morgondagen så mycket att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Det kommer spåra, no doubt.

Godmorgon framtid

Du känner inte till personen i din spegelbild
Och hela ditt liv känns som visionen för en bra film
Men saknade det rätta medlen för att inte bekanta dig med problemen

/Erik H.


Det vankas grillad mat! Avlider i förtidig matkoma, lycka i matform. Kommer även träffa på Ben och Jerry ikväll, mycket goda vänner. Kommer bli någon skön film, glass och mysigt sällskap. Bra jävla onsdag, jag dominerade förövrigt på bilkörningen.
Kommer flippa när videon släpps!

Jag vet att livet inte är lätt

En gammal person har det inte lätt
Trots mängder med intellekt, sköts sig perfekt
Så hamnar det i skymundan för grabbar som jagar respekt
Det är hos de som pengarna landar
Till Hagamannen och hans grannar
Alla vet att orden är sanna
Att lagförbytare går före de gamla.

/Erik H.
Hemma ifrån skolan efter cirka 20 minuters lektion på hela dagen. Värt är ett bra ord i de läget. Jag ska snart inta min roll som städare och stöka upp på mitt rum, senare ska jag sätta mig bakom ratten i en silvrig subaru och slira till ICA MAXI, ännu senare så så kommer min flicka hit. Bra jävla dag.

Det är på natten jag kan vädra min hjärna

Spela dragspel vid de svagaskvarter
Livet enligt många
Kriga för mat och för att kunna somna
Gatumusikant har blivit ett annat ord för hemlösman
Bokstavligen talat, ordagrant
De vill så gärna se ett slut
Har fastnat i en spiral som de inte kan ta sig ur

/Erik H.
Sitter i skolbiblioteket, softar och har det bra. boom-bap rap i hörlurarna, skakar skallen trots folks underliga blickar. Värsta insperationsruset som någonsin blåst in över min värld hände idag på bussen. Sinnessjukt. Synd att inte ens hälften blev nerskrivet och nu har lämnat min hjärna.

Det här är rimstafett

När det haglar problem över dig
Håll huvet högt, stå på dina egna ben och säg nej
Säg nej för dina ofödda barn, säg nej för din morgondag
Och säg nej för resan som kommer ta dig dit du ska.
/Erik H.
Skola snart! inte något som jag skriker utav lycka att behöva delta i direkt. Slutar även halv 5, med förmodligen sveriges värsta lärare det sista 3 timmarna. Menmen, på fredag är det påsklov, det finns klart sina fördelar att fortfarande glida på gymnasiet!

Du har en facebook status, twitter och en blogg, så de har koll på ditt anus, fitta och jobb

Verklighetsuppfattningen är skev
Sammanfattningen skrevs som ett brev
Som aldrig kom i hand på någon annan
Målet har etsat sig fast bakom pannan
Men viljan och realistiken håller på att blandas.

/Erik H.
Följ min twitter liksom! Där kan ni hålla er uppdaterade på de senaste! Nu ska jag slänga mig i duschen och låta mina tankar bli dränkta. Hejdå!Tankesafari

Blicken fäst på ljuset
Rider på en våg längs ruset
Tänker aldrig lämna denna minuten.
Ingen normalt funtad vill se slutet.

/Erik H.

Dåligt med uppdatering under helgen, tiden sprang iväg och jag hann inte med. Nu sitter jag på mitt pojkrum lyssnar på nittiotals influerad svensk rap. Finns för lite musik utav de slaget, så jag tar slaget och slår ett slag för Chiphopin Order, och i störst utsträckning Narkimic. Vilken karaktär, bara grejen att han släppte "Jag och min Dj" på kassett gör att man blir så nöjd.
http://chipchoppin.bandcamp.com/
Narkimic spottar magi, texten är så genomtänkt. Ta skiten tillbaka ba.


Du är min drog, mitt gift, mitt knark och mitt beroende

Värmen blåser in över landet som aldrig förr
Samtidigt blåser kylan in genom vår dörr som aldrig förr
Medan livet står och och knackar på
Påminner oss att de aldrig kommer bli som igår

/Erik H.
Vädret är det bästa jag sett. Typiskt att bli förkyld nu bara, dagens planer har inte blivit smidade än, måste börja med det snarast! Nu måste jag göra mig redo för allt som kommer hända före kvällens bravader. Vardagliga saker typ av shit.
Sjukt tung låt

Chillar som en kung

Skrapa vinstlotten påvägen till drömslottet
Inställningen som det flesta har
Krasade drömmar, misslyckade beslut blir det enda du har kvar
Sälja sin själ för framgång samtidigt sjunga en klagosång
Dubbelmoralens ruffa kvarter
Resultaten av felstegssalens tuffa spel

/Erik H.

Har haft fullt upp på eftermiddagen med recensionen av allyawans tape, men när jag blev klar blev det pizza och öl hos grannen. Torsdagen när den är som bäst. Fredag imorgon, planerna är ungefär lika klara som pizzan som kommer förtäras imorgon, inte ens påtänkta. Nu ska jag sova, sova och sova. Raplife, godnatt!

Han dom hookar shitet av, pallar inte ett shit idag

Ingen text här inte eller, nu är det full fokus på Allyawan, en rappare som i mina ögon är något extra ordinärt. I detta senaste släpp (lugnet tar över) är det en mognare Allyawan som publiken får se, men fortfarande med samma klyftiga texter, snygga rimscheman och hårda beats.

Låtlista och mina ord om låtarna:
1. Bomber över stan - Riktigt skönt beat, tycker om den här låten, en av de bästa jag hört ifrån Wan. Texten är riktigt bra, bra delivery. Hooken är det ända jag kan säga som inte är 100%

2. Ljög för mig - VILKEN LÅT! denna kommer spelas i sommar, vilka wibes, så skönt gung. Han flowar så skönt på låten, bra röd tråd i hela låten. Måste även bigga upp proddet på låten! Synd att den är 2:14 bara.

3. Jag ser dom (U.F.O's) - Det här tracket låter mer som gamla Sam, texten är det absolut bästa på denna låten. Punchen -
"tredje riket nazis, battlar med fysik, raketer och annan typ av aerodynamik efter 6 miljoner liv tagna, börja de rasa och samma tyska forskare blev skickade till nasa" är sjukt snygg, riktigt bra!

4. Känna nostalgin feat. Dani M - Detta är låten jag hade högst förväntningar på pågrund utav min förkärlek till STG grabben Dani M, jag tror mina förväntningar var för höga. Och missbedöm inte, låten är sjukt bra. Jag kan tycka låten var ganska tradig, men alla tapes måste väl innehålla ett back in the days track. Men Sam outshinar Dani m på låten tycker jag.

5. Mer än vad du tror - Texten på denna låt är mord! Så sjukt bra bildlig beskriving, alla bars är så träffsäkra och 100 procentiga. "Så all respekt jag kan ge dig räcker inte till" Så relaterbart, så magiskt.

6. Knaset feat. Jaqe - Riktigt laidback låt, kan sätta pengar på att denna låt kommer gå hem hos gräsrullarna. Omöjligt att inte gunga till takten, classic. Och Jaqe! Han steppar sitt upp sitt game hela tiden, en av det mest underskattade i landet.
7. Vacker för mig - Riktigt snygga rim, majestetiskt. Här lyser hans nya stil genom, denna låt är vacker för mig. Hooken är bomben i låten, sjukt bra. Big up till KJ på prodden också!

8. Hon är min vän - Ri-fa har gjort en låt med samma titel och samma sampling i början, jag antar att det är hans variation bara, aldrig att Sam skulle va så cheesy att baita det. Men låten är riktigt skönt, annorlunda på ett riktigt bra sätt. Kan relatera till mycket i texten.

9. Milliam - Galet beat! djup och sentimental text. Helt i min smak. Klockren, behöver inte säga mer.

10. Lugnet tar över - Om jag fått höra den här låten för 2 år sen och hört att det är Allyawan hade jag inte trott det, annorlunda. Men den är förvånatsvärt bra, bra avrundning på tapet. Han beskriver att han har mognat, att det finns mer i livet än raplife.

För att sumera tapet: Man vill inte att det ska ta slut. Varje beat är helt flippat, textförfattandet är på en extrem nivå, där steppar han upp. Allyawan är bland det bästa i dagens läge och det här släppet bevisade det bara mer. Denna kommer snurras ett bra tag i mitt hem, var så säkra. Om ni inte tankat det så måste ni göra det, MÅSTE. Här kommer en länk: http://allyawan.com/2012/03/20/lugnet-e-ute-nu-tanka/

It was all a dream

Springer mot det okända
Vinner en kittlande känsla för vad som kan hända
skräcken får alla att vilja vända
Tillbaka till mammas gata, de man känner till
Men det får förbli en svartvit bild.

/Erik H
Det blev ingen recension idag, fullt upp med skolan osv. Det får bli imorgon! Den här veckan har gått så sjukligt fort, man blir ju rädd att framtiden dundrar in i nutiden på det viset. Jag sitter iallafall nu hemma hos min flicka, äter kladdkaka och kollar på dubbade narnia, YEY.
En riktigt bra låt av den gamle house of pain medlemen

Man racka kannor, börja graffa

ser världen ur ett förändrat perspektiv
som att man bara fick ett alternativ
att leva ditt liv, som en krimnellprofiler världen ur ett förändrat perspektiv
Ser världen ur ett förändrat perspektiv
Som att man bara fick ett alternativ
Att leva ditt liv, som en krimnellprofil
/Erik H.

Godmorgon och allt det där! Men nu har Allyawan släppt sin mixtape, VILKEN BOMB. Kommer skriva mer om det senare men måste tagga till skolan nu, här har ni iaf nedladdnignslänken - http://allyawan.com/2012/03/20/lugnet-e-ute-nu-tanka/ HAFFA! Här kommer lite Dani m och Allyawan

Jag är på månen ikväll

En slagstark reptil med stil ska snart ut och köra bil!

/Erik H.

Haha orkade verkligen inte skriva något seriöst, inte i mode liksom. Har gått ensam hela dagen i skolan eftersom alla mina följetagare varit sjuka idag. Fick även sluta över en timme för tidigt, hade ju varit skit kul om jag inte var tvungen att vänta i skolan till den ursprungliga sluttiden pågrund utav att jag ska till körskolan. Får döda tiden med grym musik, här under kommer tips ifrån coachen.

Around here we hustle no matter the snow or the cold

Att bo i segrigerade områden
Är som att få en biljett till frivården
För att de ska sluta dalta, börja handskas
Så du, din familj den granskas in i minsta detalj
Så det går hål i din kroppsskyddande emalj
De ska bryta ner din hårda fasad
Och integerera dig till en svennebanan

/Erik H

Är nog för pigg denna morgon för att de skall kunna klassas som normalt. Snart bär det av till skolan, mot oändligheten och vidare. Ska bli intresant att se om mina vapendragare dyker upp i skolans dystra korridorer idag, jaja! Imorgon ska jag recensera Allyawans mixtape som släpps just imorgon, så håll ögonen öppna! Men nu ska jag nog följa normen och sätta på mig kläder.

Jag har ett missbruk runt halsen som en slipsknut

Går i samma upptrampade spår
Som jag gjorde igår
Långt in i skogens mitt
Ett vägskäl där de inte finns nån skillnad på mitt och ditt


Har haft en lugn kväll med min flicka, varit riktigt soft. Nu blir det till att sova! Imorgon ska jag övningsköra på trafikskola, ska fan ha det där körkortet på min artonårsdag. Men nu ska jag kolla lite på min hjärna, Peace!
Sjukt bra lyrik.

Now first of all I'm the boss, just wanna get that across

Känner kärlek överallt i mina kvarter
Ifrån nåt av det hundra stallen
från järvallen till sporthallen
Puckofabriken - en ståtlig staty
Den magiska historian om vår kyrkby
Går i samma spår som mina farföräldrar gick
Därför skriver jag en J-town dikt.

Snart ska de skapas musik! Ska hooka upp med min kompis som är en riktig trollkarl på gitarren, vi ska bara hålla på ett tag så någonting kommer knappast bli klart, men har väl cirka 100 textdokument på datorn med texter som det måste bli någonting med. Menmen, peace!
Nytt och fräsht ifrån Nomaden & Sexfemman.

Vill du sitta på din egen kant fast bordet är runt?

Med text, stil och finess som höjer ögonbryn som en pincett.

/Erik H.


Sitter i skolan, sjukt tråkigt. Min lärare som jag haft i snart 2 år kan fortfarande inte mitt namn, man blir ju lack. Mina skolbröder Tomas och Fredrik är sjukanmälda idag, ska fan kräva ett läkarintyg av dom, detta är ju inte acceptabelt. Jag skulle egentligen gått ut och sprungit idag, med vafan händz med vädret?! Här under kommer en av det låtarna som snurras mest i mitt hem just nu, går inte att tröttna på!

Ett barn av trasiga förhållanden

Du är helt jävla lönlös - som en arbetslös
Du är värdelös som kattguld,
För gudsskull, du är en sån person
Du sätter aldrig punkt som en smskonversation

/Erik H.


Mina ögon väger säkert 1000 kilo, så trött! Måndagmorgon, skulle göra allt för en snus men får dämpa suget med en kaffekopp eller 3. Slutar halv 3 idag, rätt skönt. Hade nog lagt pengar i ögonhålorna, somnat in och inväntat en resa över floden styx om jag gått till halv 5
Beslutsångest
.

Vi skålar för att förlåta, dricker för att komma ihåg

Som den ensamma fågeln i skyn
Som när du fastnat med båda fötterna i dyn
Som en tavla utav motiv,
När du vill spotta på världen men har slut på saliv
Och när du fattar att ensamheten har blivit din familj
Du är skådespelaren utan en roll i en film.

/Erik H.

Har blivit mycket textförfattande ikväll. Längesedan.
De har gått 3 dagar sen jag startade upp bloggen igen och har snart fått 2000 läsare idag. Känns helt okej, jag har en sådan ångest för morgondagen, är så snus och cola sugen. Har gått 3 veckor sedan jag tog min sista snus idag, det har varit så sjukt, min kropp måste hata mig.
Ge mig sommar, en basketboll och obegränsat med pengar.

Grab your gangster chronicles and turn to page 666

Battla? vi tar det som en man, öga för öga - tand för tand.
och du går upp i rök som du var från amsterdam.
Jag önskar att jag växte upp
När latin kings var som störst
Och att jag hade mer än ett svagt minne
Av när petter släppte "mitt sjätte sinne"
Det är för den musiken jag brinner
/Erik H.

Efter en förfrågan om vilken musik som snurras hemma hos mig tänkte jag dedikera ett helt inlägg till detta. Jag lyssnar mycket på just svensk hiphop, men har mer och mer börjat lyssnat på amerikansk och till viss del fransk hiphop. Mest 90-tals influerad musik eller riktigt tung hiphop; Jedi Mind Tricks, Snowgoons, Babylon Warchild Supreme NTM mm. De 4 bästa emceesen genom tiderna enligt min åsikt är: Biggie, Tupac, Big L och Nas
Här har ni mina spotify spellistor:
Svensk Rappppppp
Njutbart - worldwidemusic.
90's; the golden years
Tunga emcees
och även en svensk reggaelista:
Ut och cykla!


If i could take your pain, I wish that i could wash it all away

Hatar dessa sverige demokrater, som tror att alla svenskar är deras kamrater,
Jag står stolt för detta faktum, SD borde se detta igenom sitt spektrum,
alla vet att utan neger blir det ingen seger, ni måste sluta hata, och se dom som era kolleger,
som jobbar mot samma sak,tänk på att vi alla sitter i samma kajak, när ni bråkar börjar bråka kommer den sjunka,
och hela Sverige kommer drunkna, man kanju undra vad SD har för grunder för att hata,
"Ge oss Sverige tillbaka" kom fram och säg det i mitt ansikte, svär,
jag drar med dig till en bakgata, så ska du få smaka min handflata.
Hatar dessa sverige demokrater, som tror att alla svenskar är deras kamrater,
Alla vet att utan neger blir det ingen seger,
Ni måste sluta hata, och se de som era kollegor,
Som jobbar mot samma sak, tänk på att vi alla sitter i samma kajak,
När ni bråkar kommer den sjunka,
Och hela Sverige kommer drunkna.

/Erik H.
Likgiltighetssöndag. Standard. Har dock lyckats städa lite, kollat på sisodär 1,5 säsong Entourage, så skönt att inte ha några krav på sig en sån här dag. Imorgon blir det skola, tanken dödar mig. Men tiden fram till lovet rusar fram i stormfart så vi är snart där, känns helt OK. Nu ska jag återgå till att göra ingenting, ciao!

It was all a dream

Mina tankebanor blir trängre
Låser in mig i ett skal och mår bara sämre
Vet inte hur jag ska tackla problemen längre
Tankar så hårda, saker som var så lätta förut har blivit svåra
Jag vill inte se ett slut,
har fastnat i en neråtspiral som jag inte kan ta mig ur.
Men vad som en kommer att hända, så kommer jag att kämpa.

/Erik H.

Gårdagen var riktigt kul, iallafall till vi kom till själva festen. Men så brukar det ju vara, haha. Förfest is king. Det hände iallafall sjukt roliga saker igår om man bortser ifrån händelserna som inte var roliga! Bland annat hände detta: En blev kissad på när han satt och spydde, nämner inga namn (läs: Tomas) Extremt fina sånger på bussen utav samtiliga armémedlemmar, magväska ifrån mitten av 80-talet hängde runt en broders midja större delen av kvällen. Här under kommer lite bilder som sumerar den roliga delen av kvällen.

Tog semester aka hamnade på kåken man var långt från den ända med skelett i garderoben

Jag skriver texter hela dagar och nätter,
snubbar hänger efter som att jag var Petter
brudar hänger efter som att jag var Hugh Hefner
Jag skriver texter hela dagar och nätter
Skallar hänger efter som att jag var Petter
Brudar hänger efter som att jag var Hugh Hefner

/Erik H.

Snart bär det av, mot horisonten och vidare! Matchen mellan J-town och Heby vanns av J-town med 5-1, drog dock hem efter första halvleken, klädd i vårkläder i den svenska kylan är livsfarligt. Nu ska jag glida in i duschen med en öl i min högra hand och ett stressat sinne.
752 represent!

Hurry up and close the gate when my freestyle escapes

Du passar inte in i detta samhälle
Men det är inte bara dig det gäller
Bara för att du inte föddes enligt mallen
Så man undrar ju hur många hästar det finns i de svenska stallen

/Erik H

Jag mår som hagamannen förtjänar, orättvissans sanna jag visar upp sig idag. Menmen! Snart bär det av mot heby för att kolla på ett extremt vikitgt derby, division 7 - division 3, måste bli bra. Senare ställer vi in skutan mot en armébroder för förkrök med 15 liter vin och ett bra humör. Förutsättningarna för en lyckad kväll är optimala. Kör över och dra över ba!
Låter låten nedan beskriva resten av kvällen.

emcees break-fast like flapjacks and bacon

Full som en kastrull, ni ser ju i vilken fin form mina mannar var denna kväll. Imorgon är det överjävligare som står på menyn. Har varit en mycket vacker kväll, som alltid med dessa gossar. Nu: Film, kaffe och historier.

Ska vi riva hela haket?

pilskacyklister ilsknaalkoholister, vilsna ateister samlade under samma tak
ingen vardaglig typ av sak, men när vi är vi
svär vi skapar fucking magi.
Pilska cyklister ilskna alkoholister, vilsna ateister
Samlade under samma tak
Ingen vardaglig typ av sak när de är vi
Så skapas magi, stormar in som 1944 - Normandie
Dörren ryker in till entrén
Vi är den skandalomsusade armén

/Erik H

Morgonrock. Så skulle jag beskriva mig just nu. Både luktar ser ut och har på mig en sådan, men de får det bli ändring på snarast, farmor & farfar kommer ju hit ikväll för god mat och dryck. Mina bröder kommer hit efter, stannar till gryningen. Standard.
Imorgon blir de äventyr till vilda västern, eller iallafall till morgongåva. Flipkicka skiten för nu kör vi
Ar to the mén

Välkommen till Uppsala, välkommen hem

Bollen ligger hos dig, det är du som har ordet
Tystnaden ligger är outhärdlig vid kvällsmatsbordet
Du mottager denna besvikna blick
Som bara skriker ut - stick
Du ger dig av, du har egentligen ingen plan
men du vet att du måste lämna den idylliska stan
Det känns så lätt att bara vända blad
Så när problem hänger på din dörr, behöver du inte längre kuta
För att ingen här vet om ditt förflutna.

/Erik H

Sitter här med förseningen upp i halsen, drömmarnas rike var obrutbart inatt. Rätt skönt ändå, ska ta nästa buss missar inte så värst mycket ändå. Slutar 20 över 12 idag, så skönt ska även övningsköra hem så jag är hemma på ett kick. Kanske ska beställa en tavla idag, har en bekants bekants som är extremt skicklig. Skulle vara så tugnt att ha en tavla på Biggie, Nas, Tupac och Big L. Legendarer. Men ska svepa i mig mitt bittra kaffe, sätta i hörlurarna och göra mig redo för fredagen.

Vi föddes utan silversked i munnen

Jag tror du jag har gjort valet
att alltid ha söka de rätta svaren
saker förändras längs min stig
numera spelar ett schackparti
mot lucifer själv, på väg mot en skärseld
kommer ta mig upp, kommer att bli störst
dricker den överfyllda bägaren för att släcka min törst

/Erik H.

Har haft bloggen uppe i snart 2 timmar och redan 250 st unika besökare, kör ba kör.
Denna kvällen till ära har en nikotinabstinens blåst in, starkare än någonsin. Lyckades tillslut döda den med sjukliga mängder cola. Fredag imorgon, så skönt att det inte är sant. Imorgon blir det att äta godmat med familj och flickvän, ett par kalla är givet.

Labyrint - Ortens Favoriter remix är det sjukaste hiphop släppet sen ringar på vattnet. Alla gör ett magiskt framförande om man bortser ifrån alladin, haha. Dani M levererar!
Traktens svagaste kan växa upp till ortens favorit

Hand i hand med en flaska, jag fortsätter traska
Genom livet, ser saker man alltid tagit för givet
Passera förbi, tänker tillbaka på vår tid
På den tiden det var du och jag, på den tiden då vi var barn
En armé, på två ben, stötte jämt på problem
Men det är dags att stiga upp på de vuxnas scen
Nu blir livet ett spel utan mening, bara en massiv självförnedring.

/Erik H.

Tillbaka, starkare och mognare än någonsin med samma passion och livstänk.
Det har snart gått ett år sedan jag sist bloggade, ringrostig är bara förnamnet. Det har hänt så mycket sedan de året så jag inte ens tänker tanken att ta mig an uppgiften att berätta om det. Men jag kommer förmodligen skriva om exakt samma saker som jag så flitigt skrev ner förra gången jag bloggade. Så iochmed nästa inlägg blir de samma gamla visa, inga konstigheter.

RSS 2.0